zamknij
Pokaż tylko
Wybierz zaznaczone
Ranking brytfann

Brytfanny

-531 produktów
Filtruj
Sortuj
Zobacz następne
Brytfanny

Brytfanny

O brytfannach

Brytfanny w swojej najbardziej klasycznej formie to płaskie, metalowe naczynia, w których piecze się ciasta bądź mięsa. Obecnie jednak brytfanny mają dużo bardziej zróżnicowane formy i tworzywa używane do ich wykonania, co przekłada się na możliwość przygotowania w nich większej ilości zapiekanych potraw.

Na co zwrócić uwagę kupując brytfanny?

Materiał użyty do produkcji to pierwszy z wyróżników brytfann. Naczynia te robi się z ceramiki, kamionki, metalu (np. grubościennego aluminium), żeliwa i stali, niekiedy też ze szkła oraz silikonu. Dobra brytfanna będzie się możliwie szybko nagrzewała, a przy tym dość długo utrzymywała ciepło znajdującej się w niej potrawy, co zagwarantuje między innymi obecność solidnej, szczelnej pokrywki.

Kształty, jakie są nadawane brytfannom, to prostokąt, kwadrat, owal bądź okrąg. Forma wpływa jednak w niewielkim stopniu na użyteczność produktu, więc jej wybór zależy wyłącznie od tego, co preferuje kupujący. Warto jednak zainteresować się na przykład zakupem brytfann dwuczęściowych, w których można przyrządzić dwie potrawy jednocześnie.

Małe brytfanny bez pokrywek kupić można już za mniej niż 10 zł. Z kolei duże, nowoczesne naczynia renomowanych firm, w których można nie tylko zapiekać, ale też np. grillować czy gotować na parze mają ceny sięgające nawet do prawie 2 000 zł. Producenci tworzący brytfanny to takie marki jak: Elo-Pol, Fissler, Le Creuset, Silicone Zone, Silit, Borner, Berghoff, Alessi czy Fagor.

Tagi kategorii: Brytfanny, brytfanna
^
No-cache: 0.6478 s. (IBM5-fcgi-2)