przez Gość w Wto Lip 01, 2008 00:00
Byłoby świetnie, gdyby nie jedno ale... Po złożeniu zamówienia nie otrzymałem potwierdzenia o dostępności towaru, choć akceptacja zamówienia nastąpiła. Fakt faktem, na stronie mieli, że towar jest dostępny, ale kto ich tam wie - często rzeczywistość jest skrajnie różna od tej, o której się informuje na stronach... No i zaczęły się schody. Na telefon się nie mogłem dodzwonić. Bo ogólnie sklep ma infolinię, ale tylko z telefony stacjonarnego można się z nimi połączyć. Handlowcy też mają podane numery kontaktowe na stronie. No ale nie odbierają. Do tego dochodzi kontakt przez Skype'a i GG. Zapytanie, jakie wysłałem na Skype'a nie doczekało się na odpowiedź. Cały dzień prób i bez powodzenia. Wreszcie odpowiedzieli na maila. Wpłaciłem na konto i czekałem na towar. Mógłbym śledzić przebieg transakcji, gdyby nie kłopoty z ich systemem! Cały czas wyświetlał się komentarz "oczekiwanie na wpłatę". Nawet po przelaniu kasy i po 2 dniach, gdy kurier dowiózł przesyłkę. Ciekawe....produkt jest już u mnie w domu, a na stronie nadal jest "oczekiwanie na wpłatę".... Podsumowując: dobrze by było popracować w tym sklepie nad ułatwieniem kontaktu klientowi. No i konttrolowaniu transakcji na bieżąco. Reszta bez zarzutu.