Obi

RE: OBI Lublin - kpiny z klienta

Postprzez Gość w Wto Gru 01, 2009 14:47

Panowie po co te nerwy.Jak wiadomo w OBI Lublin a szczegolnie na Orkana - Zwycięska jest całkowity TERROR i tyle.Ludzie boją się wychylać gdyż z automatu polecą z pracy.Przy takiej obsadzie pracowników żaden klient nie będzie zadowolony.Jeżeli po godzinie 15.00 zostaje tylko 2 pracowników a tylko jeden z nich ma uprawnienia na wózek to co można zrobić chyba nic.Można porozmzwiać z kierownikiem ,zastępcą,z-cą dyr.,dyr. marketu (do 15.00) i zobaczycie jakie ciekawe opowieści dostaniecie w zamian. CZYSTA SPYCHOLOGIA !!!!!!!!!!!!!! I TYLE.Praca w OBI - Zwycięska - hmmmmm ......... Powiem tak pracowalem tam bardzo długo i wiem jedno : JEŻELI KTOŚ W LUBLINIE OTWORZY MARKET LUB DUŻY SKLEP - ZNAJDĘ TEJ OSOBIE 10-20-30 HANDLOWCÓW SPRZEDAJĄCYCH ABSOLUTNIE WSZYSTKO I GWARANTUJĘ ŻE ŻADEN KLIENT NIE WYJDZIE NIEZADOWOLONY Z TEGO SKLEPU.W SKLEPIE BĘDZIE ŁAD I PORZADEK I WSZYSCY BĘDĄ ZADOWOLENI - A W SZCZEGÓLNOŚCI KLIENT KTÓRY PRZYCHODZI NA ZAKUPY (bo ZADOWOLONY klient przyciąga 2 klienta i to się nigdy nie zmieni).Tylko oczekuję jedego szacunku do tych ludzi i można wymagać a nie terroryzmu na każdym kroku.
Gość

W OBI jest brak wykazu oferowanych towarów.

Postprzez Gość w Śro Gru 02, 2009 22:52

Chciałem kupić szafkę pod umywalkę o określonych wymiarach ale chyba nie kupię bo w sklepie zobaczyłem tylko dwie.Niema możliwości zobaczyć wszystkich szafek jakimi dysponują w sieci OBI. Natomiast inni mogą to zrobić np w IKEA można zobaczyć prawie wszystko i dowiedzieć się w którym sklepie na terenie Kraju można już dostać wybrany towar , jego cenę oraz kiedy będzie w moim najbliższym sklepie. Więc warto brać dobre przykłady jeśli się chce pozyskiwać i utrzymywać więź z klientami. Sądzę , że Dyrekcja tej firmy wreszcie doceni rolę internetu , który jest olbrzymim miejscem poszukiwanych informacji i towarów.
Życzę skutecznej refleksji i sukcesu
Gość

RE: RE: OBI Lublin - kpiny z klienta

Postprzez Gość w Pon Lut 15, 2010 18:53

coś człeniu oszukujesz bo w obi na dole niema jak zrobić kawy problemem jest nawet posiadanie napoju,a wszystko po to żeby klientowi nie było szkoda że sprzedawca zamiast koło niego skakać coś pije
Gość

Postprzez masterblaster w Nie Mar 07, 2010 21:33

tam gdzie nie ma zadowolonych pracowników tam nie ma zadowolonych klientów

wniosek dla klienta- nie wiń pracownika wiń firmę szukaj takiej w której masz dobrą obsługę a nie CHWILOWO! najniższe ceny coś za coś niska cena to niska płaca i niezadowolenie twojego rodaka wyjedzie w końcu za granice i kto ci zarobi na emeryturkę?

wniosek dla menadżera- chcesz mieć wydajnych pracowników nie rób z nich niewolników stwórz choć pozory partycypacji w osiąganych wynikach!

W OBI TYCH PRAWD JESZCE NIE PRZYSWOJONO zapraszamy do konkurencji :)
Awatar użytkownika
masterblaster

Dołączenie: Nie Mar 07, 2010 21:33

OBI Bytom - usługi stolarni.

Postprzez choleryk w Pon Mar 22, 2010 21:54

Stoję w kolejce do stolarni . przede mną jeden facet. chce jakeś elementy z płyty . Pracownik oświadcza ,że te płyty są wysoko złożone i mu się łamią jak je wyciąga. Klient chce z innego wzoru - stolarz oświadcza ,że nie ma takiej ilości, a kiedy pyta klient - nie wiem oświadcza stolarz. Teraz moja kolej chce kilka kawałków z płyty meblowej. Stolarz oświadcza ,że za tydzień do odbioru ,bo jest piątek godz11, a on o 15 kończy prace i zrobi mi to kiedyś tam. Jadę do NOMI 15 minut i mam na wózku to moje zamówienie co to za tydzień miało być. Przypadek drugi. Też w OBI( bo tam oklejają krawędzie) zamawiam kilka kawałków z płyty meblowej . Na kiedy pyta stolarz ??? Patrzę w koło ani przed ani za mną nikogo ,a facet zanim do mnie podszedł sprzątał sobie obejście - na dziś oświadczam. A on mi na to "dziennie przysługuje przycięcie jednego kawałka!!!! No to chce ten jeden (RESZTĘ KUPIĘ U KONKURENCJI) . Stolarz drepce po warsztacie i wreszcie stwierdza,że nie pasuje mu układ słoi na desce i tego jednego też nie zrobi!!! No cóż kupuję obrzeże i jadę do NOMI!!!! 10 minut od zamówienia mam te moje deseczki i po sprawie. A OBI????Radzę omijać szerokim łukiem!!!!!
Awatar użytkownika
choleryk

Dołączenie: Pon Mar 22, 2010 21:42

MASZAKRA

Postprzez Gość w Sob Mar 27, 2010 09:47

Gorszy jest chyba tylko JUSK...
Gość

Postprzez Gość w Czw Kwi 15, 2010 19:15

Niestety to cała prawda OBI to najgorszy pracodawca wśród marketów budowlanych. Menedżer oszukuje najbardziej pracowników najniższe zarobki niedziele po przeszło dziesięć godzin pracy za friko. Pracowałem i wszystkim odradzam .
Gość

Kontrola

Postprzez Gość w Czw Maj 06, 2010 07:30

Z przykroscia musze stwirdzic ze w dniu 05 05 2010 okolo godz 12 zostalem potraktowany jak zlodziej przez sluzby sekurity . OBI w Opolu nakupilem za przeslo 400 zl miedzy innymi byl tam baton za powiedzmy 2 zl po zaplaceniu wziolem go do kieszeni zyby niespadl z wözka .Zaskoczenie kotrola w publicznym miej scu jak najwiekszy zlodziej wstydu sie nazarlem bo taki.Sory !!!!!( nieuk )?????? albo nie widzial dokladnie przez kamery albo byl jeszcze nie wyspany .Wstyd jezeli juz pracuje to niech wstydu nie prznosi Firmie a Klientom uczciwym da spokuj Z powazaniem J S
Gość

RE: duzy negatyw

Postprzez Gość w Sob Maj 08, 2010 01:13

kupił deskę sedesową walnął klocka i chce zwrócić bo się nie wygodnie siedziało. ŻENADA!!!
Gość

RE: Nie do pracowników pretensje!!!!

Postprzez Gość w Czw Lip 08, 2010 12:23

Ludzie nie biora pos uwage ze czasami to nie jest takie latwe byc dla kogos milym gdy sie dzwiga dziesiatki kilogramow np na plytkach przychodza rodzinki (zbudowany facet) i chca aby nalozyc 20 paczek plytek z calym szacunkiem nie bede dla nich mily bo takich klientow mam dziesiatki na dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gość

RE: obi

Postprzez Gość w Czw Lip 08, 2010 12:28

wybierzcie sie wszyscy w niedziele do sklepu to najlepsza pora wszyscy chca zlecenia transport na poniedzialek i faktury nie wspominajac o obi plusach a no i jeszcze niezadowolenie ze trzeba czekac w kolejkach i ze za malo pracownikow bo w niedziele powinni wszyscy pracowac!!!! przyjmiemy panstwa na niedziele do pracy zobaczycie jaka frajda i jak pot po d.... leci ;)
Gość

RE: beznadzieja

Postprzez Gość w Czw Lip 08, 2010 12:31

przyjmij sie do takiego sklepu i popracuj troche za te pieniadze to pogadamy, jestes jednym/na z tych co podnosza nasza srednia place czy co??
Gość

Postprzez Gość w Czw Lip 08, 2010 12:49

masterblaster wie co mowi zgadzam sie z tym, podajac przyklady musialbym napisac esej wiec sobie odpuszcze ale radze sobie aby klienci sie zastanowili nad tym do kogo kieruja uwagi czasto do kasjera czy sprzedawcy chciejcie rozmawiac z kims kto ma wplyw na ten burdel nie wolajcie zastepcy dyrektora tylko dyrektora marketu niech widzi ze klient jest niezadowolony osobiscie pracujac w obi od ponad 2ch lat nie jestem zadowolony z atmosfery w markecie jak i zarobkow ale przez ten okres tylko kilku klientow stanowczo chcialo rozmawiac z dyrektorem a codziennie mi zwracaja uwage np ze powinnismy zatrudnic inna firme do transportu (jasne od jutra poszukam przyjdzie pan pojutrze i zalatwione) to glupota ludzka sprowadza do tych problemow kto nie pracowal w takim markecie to nie ma pojecia o tym, prosilbym aby klienci przed napisaniem jakiegos postu postarali sie przez chwile pomyslec czym to moze byc spowodowane (nie odbiera bo pije kawe ;) no to jest chyba jakies przegiecie (ktos tu sciemnia) ja osobiscie nie olalem zadnego zgloszenia czy kasjera czy klienta ale kogo to obchodzi ze czasem mam tylu ludzi na dziale czekajacych na rade a ja sam jeden, no jasne 5 minut moze zalatwic sprawe ale ja nie udzielam jednozdaniowej odp tylko trzeba wypisac zlecenie albo cos przygotowac do tego zlecenia, wytlumaczyc cos klientowi
Gość

RE: Promocja plusy w OBI

Postprzez worker w Czw Lip 08, 2010 13:28

Powyższy klient jest przykładem człowieka dorobkiewicza, który ma problem z podstawowymi zasadami. Wchodzisz w program to zapoznaj się z nim. Podam przykłady aby uzmysłowić lekkomyślność powyższego dorobkiewicza (może najpierw nadmienię dlaczego tak go nazywam, skoro na sto zł. mówi zawsze coś, a dla pracownika obi to dwa dni pracy to Pana zdrowie). Ale bez głębszych rozwodów. ;) No więc każdy klient otrzymuje pewną broszurę do programu OBI Plus, na której na ostatniej stronie jest napisane POGRUBIONĄ czcionką, że należy przynieść dokument zakupu DO OKAZANIA dla osób, które posiadają firmę również nie jest to większy problem wybrać ten dokument zakupu (fakturę) na dzień i odebrać należny bon. Aby nadmienić nieco więcej niektóre markety OBI przybijają pieczątki na kartach do naklejania plusików (oczywiście trzeba wziąć poprawkę na to, że klient albo ma problemy z czytaniem albo nie chce mu się bo by się zmęczył. Więc można się o wszystko wypytać koleżanki z informacji głównej zwanej również centrum serwisowym. Gwarantuję, że udzielą odpowiednich informacji chyba, że będą zbyt zajęte.
No ale czas na jakieś przykłady: DLACZEGO POTRZEBUJEMY TYCH DOKUMENTÓW....? Niewiele myśląc jest to pewne zabezpieczenie czy jeśli klient zrobi zakupy na 1000zl (10 plusów) i powie, że nie chce plusów odejdzie od informacji czy pracownik/czka nie ma możliwości zaznaczyć sobie w systemie ze zostały wydane (odbierze bon i ma 30 zł.) SUPER NIE??? WNIOSEK TYLKO PRZYJĄĆ SIĘ NA TAKIE STANOWISKO W 5 MIN. 30 ZŁ.
Trzeba nadmienić, że dla osób o impulsywnym myśleniu (przedstawiających swoje racje bez większych refleksji) może być to trochę skomplikowanie.
Podam kolejny przykład, znacie może "żuli" czy też "żebraków" na PKP, otóż ta sama grupa społeczna bez większych planów na życie również wychwytuje pewne sposoby na zarobienie pieniędzy stojąc cały dzień pod sklepem zbierają paragony od ludzi, którzy kupili dwa kwiatki i nie potrzebują paragonu itp. tak więc pod koniec dnia zjawia się taki w Info i chce zamienić te paragony na bony za 200 zł bo pozbierał paragony na kwotę 4000zł. ZOSTANĘ ŻULEM!!!!!!!

Jak widać taki program również potrzebuje pewnej kontroli !!!!! Dlatego ważne są dokumenty.

Anegdota: Klient przychodzi zamienić plusy i daje kopie np ksero. HAHAHA
Nie rozumiemy słowa dokument (paragon albo faktura).

Ale żeby ładnie zakończyć przykład z klientami chcącymi dokonać zwrotu nie posiadający plusów, które wybrali (wybrali już bon- tu jest mały szkopuł, zgubili lub zapomnieli o nich- to po co je brali), ale dlaczego są potrzebne przy zwrocie, tak więc robiąc zakupy na 10000zł otrzymuję plusy na kwotę 500zł (UWAGA oferta jest DO 5 %) wykorzystują bony a na drugi dzień dają do zwrotu ten towar i maja 500zł. byłoby kolorowo, codziennie bym robił takie zakupy i zwroty. Trochę infantylny przykład ale często się zdarza.
Suma sumarum czytajcie w czym bierzecie udział, a unikniecie problemów jak powyżej zdegustowany dorobkiewicz.

Na koniec trochę ironii:
Podchodzi klient z paragonem do informacji i mówi poproszę rachunek. HAHAHA (przykład z życia)
Dla laików proszę o sprawdzenie słowa rachunek w odniesieniu do faktury.
Pozdrawiam wszystkich, którym ubliżam ale sytuacja mnie do tego zmusiła.
With regards: worker
Awatar użytkownika
worker

Dołączenie: Czw Lip 08, 2010 13:28

RE: Bardzo lubię ten sklep, czasami...

Postprzez Gość w Czw Lip 08, 2010 13:33

TO MAŁO GO LUBISZ BO WIĘKSZOŚĆ LUDZI SPĘDZA A NIM CAŁA NIEDZIELE !
Gość

PoprzedniaNastępna

Powróć do Markety

Najczęściej oglądane tematy w forum Okazje.info.pl

ELECTRO.pl  |  RTV EURO AGD  |  Darmowe próbki  |  NOMI  |  laptopy  |  32 calowy LCD Samsung w Carrefour  |  POLOmarket  |  najlepsze tanie zmywarki  |  Apteka Słonik  |  Castorama

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości