Historia kaw Dallmayr sięga aż 1700 roku. Ponad trzy wieki palenia kawy ziarnistej musi skutkować znajomością wszelkich aspektów, wpływających na jakość kawy. Seria Crema d'Oro to jedna z najlepszych kaw, jakie możemy znaleźć w sprzedaży. Warto spróbować wszystkich jej rodzajów i dobrać intensywność do swoich preferencji.

Dallmayr Crema D Oro
Liczba ofert: 14Kawy Dallmayr Crema d'Oro dla napojów mlecznych i czarnych, intensywnych esencji.
- Ceny
- Informacje
- Filtruj i sortuj
Dallmayr Crema D'Oro - seria dla fanów kaw ziarnistych
- Znakomite mieszanki kaw ziarnistych
- Możliwość zaparzania w dowolnym urządzeniu
- Intensywne z nutami owoców i słodyczy
Poranna kawa to coś, bez czego większość nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia. Przygotowując ziarna do zaparzenia, warto wybierać te, które znane są z wysokiej jakości i wspaniałych walorów smakowych. Marka Dallmayr i ich złota seria d'Oro z pewnością zalicza się do czołówki kaw, które pobudzają nas do działania, a jednocześnie smakują wspaniale, niezależnie od sposobu zaparzania. Dostępna w wersji Dallmayr Crema D'Oro pozwoli Ci stworzyć napój idealny, który będzie towarzyszył Ci przez cały dzień.

Dallmayr Crema d'Oro
Kawy typu crema to napoje jasne, świetnie nadające się do napojów mlecznych, takich jak Cappuccino czy Latte. Nie inaczej jest z mieszanką Dallmayr Crema d'Oro, najbardziej klasycznej z tej rodziny. Złote opakowanie kryje w sobie delikatne ziarna gatunku arabica, o niskim stopniu palenia. Powstała z niej kawa jest łagodna, idealna dla osób szukających aksamitnego, mlecznego smaku. Duża słodycz oraz średnia wartość kofeiny będzie zaletą dla poszukiwaczy smaku, którzy niekoniecznie potrzebują dodatkowego pobudzenia. Delikatna pianka, powstająca w wyniku parzenia, nadaje kawie nie tylko aromatu, ale również wspaniałego wyglądu, zaparzana zarówno w ekspresie, jak i w kawiarce.

Dallmayr Crema D'Oro Intensa
Dla amatorów mocniejszej kawy, którzy rankiem potrzebują konkretnej dawki kofeiny, przygotowana została mocniejsza wersja Dallmayr Crema D'Oro - Intensa. Nazwa ta znakomicie odzwierciedla esencję, jaką otrzymamy z tej mieszanki. To znacznie bardziej wyrazisty smak kawy, tracący nieco słodyczy klasycznej cremy. Ziarna arabica zostały poddane intensywniejszemu paleniu, przez co kawa ta nadaje się zarówno do napojów mlecznych, jak i do espresso czy americano. Dallmayr Intensa D'Oro to mieszanka przeznaczona przede wszystkim do ekspresów ciśnieniowych, jednak da równie dobre efekty smakowe w kawiarce czy dripie.

Dallmayr Crema D'Oro Selektion des Jahres Hakuna Matata
Następca kultowego Dallmayr Crema D'Oro Karibik, niezwykle intensywna mieszanka ziaren arabica i robusta, jednak ze zdecydowaną przewagą tych pierwszych. Dzięki technice palenia podobnej jak w serii Intensa kawa zyskuje wysoki stopień wyrazistości. Wyborna do delikatnego espresso, równie dobrze sprawdzi się również w kawach mlecznych. Łączy wysoką intensywność z bardzo dużą słodyczą. Ziarna ze Wschodniej Afryki wzbogacają esencję o nuty owocowe, a delikatna domieszka robusty zapewnia posmak gorzkiej czekolady. To kawa godna polecenia dla każdego, ponieważ dzięki swojej uniwersalności smakować będzie zarówno fanom mocnej, czarnej kawy, jak i mlecznych jej wariantów o delikatnej słodyczy. Znakomita do ekspresów kolbowych lub kawiarek.


Najczęściej zadawane pytania
-
Czy warto wybrać kawę Dallmayr Crema d'Oro?
-
Czy kawa Dallmayr Crema d'Oro jest dostępna w wersji już zmielonej?
Dla zachowania maksymalnej jakości aromatu kawa Dallmayr Crema d'Oro w Polsce sprzedawana jest wyłącznie w formie ziarnistej. Pamiętajmy, że kawa traci wiele substancji smakowych już 7 minut po zmieleniu, dlatego dla rozkoszowania się jak najlepszą esencją starajmy się wybierać zawsze świeżo palone ziarna arabica czy robusty.
-
Czy kawa Dallmayr Crema d'Oro nadaje się do ekspresu automatycznego?
Jak najbardziej, kawy marki Dallmayr osiągają największą głębię smaku w ekspresach automatycznych. Seria Crema zyskuje w zaparzaniu ciśnieniowym niespotykaną słodycz i delikatny posmak owoców.