
Prodiż
22 ofertZ prodiżem Ci się upiecze.
- Ceny
- Informacje
- Opinie
- Filtruj i sortuj
Prodiże - kultowy piekarnik w Twojej kuchni
- Klasyczne prodiże o okrągłym kształcie
- Prodiże z podgrzewaniem górnym i dolnym
- Szklana powłoka w pokrywie z widokiem na potrawę
Któż z nas nie pamięta wydobywającego się z kuchni babci zapachu cynamonu, który rozbudzał w nas zmysły i przygotowywał nasze podniebienie do przeżycia prawdziwej orgii smaków, kojarzących się do dziś z prawdziwym smakiem życia. Nie byłoby to możliwe, gdyby babcia nie przygotowywała swoich wypieków w nieocenionym prodiżu, który zdominował polskie gospodarstwa domowe, zastępując wiecznie przypalające żywność kuchenki gazowe.

Prodiże do dziś są niezwykle przydatnymi urządzeniami w kuchni. Z racji niewielkich rozmiarów, gdy nie są używane, łatwo je schować i świetnie się sprawdzą jako dodatkowe źródło pieczenia, zwłaszcza gdy wyprawiasz przyjęcie i potrzebujesz przyrządzić kilka dań naraz. Są też lepszą alternatywą dla mikrofalówek, czy mini piekarników, które z racji bardzo niewielkich rozmiarów, nie pozwolą przygotować Ci dania od podstaw i przeznaczone są do odgrzewania nieskomplikowanych potraw lub mrożonych produktów sklepowych.

Obecnie dostępne w sprzedaży prodiże znacznie różnią się od tych, z których korzystały nasze babcie. Przede wszystkim możesz wybrać urządzenie o rozmiarze odpowiadającym Twoim potrzebom. Co więcej, prodiże odznaczają się niskim zużyciem energii, dzięki czemu wprowadzisz oszczędności w domowym budżecie bez wprowadzania zmian żywieniowych. Istnieją dwa typy prodiży. Pierwszy z nich podgrzewany jest za pomocą grzałki elektrycznej, umiejscowionej w pokrywie, osiągającej moc od 400 do 650 W. Drugim rodzajem są prodiże dwuczęściowe, w których dodatkowo za podgrzewanie odpowiada podstawa i jej moc wynosi przeważnie 200 W. Oba modele bardzo szybko się nagrzewają, a wybierając jeden z nich, zyskasz pewność, że Twoje dania nie przypalą się podczas gotowania. Ponadto, każdy z prodiży posiada przeszkloną powłokę pokrywy, dzięki której spokojnie można kontrolować stan gotowanej potrawy.

Nowoczesne prodiże idealnie sprawdzą się do smażenia, grillowania, pieczenia i duszenia potraw. Posiadając tak uniwersalne urządzenie, będziesz w stanie sprostać oczekiwaniom każdej osoby zasiadającej do wieczerzy. Odświeżony wygląd tychże urządzeń, to nie tylko stylowy design, ale przede wszystkim przemyślany system montażu, który znacząco wpłynął na zwiększenie bezpieczeństwa podczas użytkowania.

Galeria zdjęć
Opinie klientów
Częste zalety
- do przygotowania wielu rodzajów dań
- nie przypala dań
- bezpieczny
- ładny wygląd
- stabilny
Częste wady
- wysoka cena
Opinie z ostatnich 12 miesięcy
Ocena 5100%
Ocena 40%
Ocena 30%
Ocena 20%
Ocena 10%
Zalety: bezpieczny, do przygotowania wielu rodzajów dań, ładny wygląd, nie przypala dań, stabilny
Wady: wysoka cena
Zalety: bezpieczny, ładny wygląd, nie przypala dań